14.7 C
Los Angeles
Thursday, May 30, 2024

A Subtle Sydney Beach House Inspired By Greek Mythology

This Sydney seaside pad is so light, bright and airy, it’s hard to believe it was previously a dark, dated home before its transformative renovation by Matt Woods, of Killing Matt Woods.

Enlisted by his friends to update their home in Avoca Beach, the designer knew he wanted to create something that matched its serene surrounds of the Central Coast.

But a witty play on words helped inspire a larger concept, which references Greek mythology and the ‘Four Ages’. Through a combination of muted metallics that allude to the Golden, Iron, Silver, and Bronze Ages. Take a closer look!

Benefits of a Digital Detox During Summer Travel

Benefits of a Digital Detox During Summer TravelTech safety tips for summer travelDespite your best intentions to take time off for a relaxing getaway, chances are high that you’ll find it difficult t

What Is Clean Eating?

Clean eating: it’s a term you’ve probably heard thrown around lately. But what does it actually mean? How does one actually eat \"clean?\"Clean eating: it’s a term you’ve probably heard thrown around la

This Blushing Bondi Apartment Makes The Most Of A Narrow Space

creative-peoplearchitectureThis Blushing Bondi Apartment Makes The Most Of A Narrow Space

With the right approach, a narrow apartment can be just as conducive to entertaining as a large home. Case in point, Blushing Bondi – a recent renovation of a 1960s beachside apartment – designed by Studio Weave Architects. 

The client had recently sourced a commercial pasta maker (!) and was keen to create a space for hosting guests. Studio Weave’s response was to better connect the adjacent kitchen and lounge areas by introducing space-saving, built-in furniture.

Of particular importance was the kitchen island bench, which needed to feel more like furniture than a blocky bench, so as not to dominate the open-plan space. Curved corners, elevated brass legs, and pastel pink upholstery soften this element – inviting people to congregate around the bench. Also built-in is a lounge, which features the same brass legs and pastel pink fabric. 

Instilling playfulness in the joinery was a highlight of the project for Studio Weave Architects, as well as designing the high living room shelf above the open-plan domain. ‘The shelf also provides an opportunity to conceal lighting, electrical and even a drop down screen and projector, removing the reliance on a space centred around a television,’ says Davin Turner, director of Studio Weave Architects.

The soft, pastel hues of the beach-side locale provided a unique reference point for the material palette here, seen through the use of terrazzo on kitchen bench tops and in the bathroom. ‘The specific terrazzo chosen has speckles of pink, which led to the selection of a pink fabric installed on the built-in sofa and recess of the island bench,’ says Davin. ‘The sandy colour of the beach defined the use of plywood, and this warm colour was also a factor in selecting the flooring,’

Davin describes the project as an embrace of the art deco architecture dotted around the suburb, but with a modern beach vibe. The result is a relaxed, robust space that caters for the rigours of everyday life, with just enough wow-factor to entertain with ease!

Blushing Bondi is a 1960s apartment renovation by Studio Weave Architects. Photography – Tom Ferguson


The renovation transformed a tired brick apartment into a contemporary beach abode blending old with new. Photography – Tom Ferguson


Unique joinery pieces and a pastel colour palette feature in this beachside apartment, which seamlessly connect the kitchen and living areas. Photography – Tom Ferguson


The material palette consists of three main elements carried throughout the apartment: terrazzo, brass, and plywood. Photography – Tom Ferguson


Pink stones in the terrazzo governed the cohesive use of the colour throughout. Photography – Tom Ferguson


The kitchen island bench, which needed to feel more like furniture as not to dominate the open-plan space.  Photography – Tom Ferguson


 Curved corners, elevated brass legs, and pastel pink fabric upholstery soften the bench – inviting people as they walk down the corridor to congregate around it. Photography – Tom Ferguson


 A crowded, dark bathroom was overhauled to accommodate a more generously-sized room. Photography – Tom Ferguson


A brass-bordered glass panel divides the bathroom into two distinct spaces (wet and dry) each brightened by different white detailing. Photography – Tom Ferguson

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles